Αγία Μαρία η Προμήτωρ εικόνα 21×30 εκ

Αγία Μαρία η Προμήτωρ εικόνα 21×30 εκ

$189.83

Out of stock
0 out of 5

$189.83

Εικόνα φιλοτεχνημένη σε παλαιωμένο μασίφ ξύλο και με φύλλο χρυσού 23 καράτια.

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο SKU: DSC04111-1 Κατηγορία: , Ετικέτες: , , ,

Περιγραφή

Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, τιμώνται, όλοι οι κατά σάρκα πρόγονοι
του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Μεταξύ αυτών εξέχουσα θέση έχει και η προμήτωρ της Θεοτόκου, η γιαγιά της όπως λέμε, η Αγία Μαρία.
Η Αγία Μαρία είναι η γιαγιά της Θεοτόκου και η μητέρα της Αγίας Άννης. Γέννησε ένα γιό, τον Ιακώβ, τον πατέρα του Μνήστορος Ιωσήφ, και τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα, την μητέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου. «Και η μεν Μαρία, γεννά Σαλώμην την μυροφόρο, η δε Σοβή, γεννά την Ελισάβετ, την μητέρα του Τιμίου Προδρόμου, η δε Άννα, γεννά την Θεοτόκον.» Ώστε, η Σαλώμη, η Ελισάβετ και η Θεοτόκος είναι, έγγονές μεν του Ματθάν και της Αγίας Μαρίας της γυναίκας του, και πρώτες εξάδελφες αναμεταξύ του.
Εικόνα φιλοτεχνημένη σε φυσικό μασίφ ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία και συντήρηση για μύκητες. Τα χρώματα είναι σκόνες μη τοξικές αναμεμιγμένες με ακρυλική ρητίνη. Ο κάμπος της εικόνας είναι με φύλο χρυσού 23k. Το φινίρισμα γίνεται με ειδικό βερνίκι αγιογραφίας εξαιρετικής αντοχής στο φως και την υγρασία. Δεν περιέχει πολυουρεθάνη. Παραδίδεται με πιστοποιητικό γνησιότητας του καλλιτέχνη. Καθαρό βάρος: 200 γρ.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 1000 γρ
Διαστάσεις 21 × 2 × 30 εκ
Είδος

Παλιό ξύλο, Παλιό ξύλο

Μέγεθος

Μικρό, Μικρό