Άγιος Χριστόφορος εικόνα 20×33 εκ

Άγιος Χριστόφορος εικόνα 20×33 εκ

$210.92

Out of stock
0 out of 5

$210.92

Εικόνα φιλοτεχνημένη σε παλαιωμένο μασίφ ξύλο με φύλο χρυσού 23k

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο SKU: XCHRIST2033-1 Κατηγορία: , Ετικέτες: , , ,

Περιγραφή

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν Ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος, κολασμένος. Πιθανότατα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.), όταν στην Αντιόχεια Επίσκοπος ήταν ο Άγιος Ιερομάρτυς Βαβύλας (τιμάται 4 Σεπτεμβρίου).
Ως προς την εξωτερική εμφάνιση ήταν τόσο πολύ άσχημος, γι’ αυτό και αποκαλείτο «κυνοπρόσωπος».Κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος Χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των αμπελιών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα από την πτώση χαλαζιού. Στους νεώτερους χρόνους, άρχισε να θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο μόνος που αναφέρεται ως Αρχάγγελος στην Αγία Γραφή. Επίσης, ονομάζεται «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων». Το όνομά του σημαίνει «Ποιος (Είναι) Όμοιος Θεού;»

Εικόνα φιλοτεχνημένη σε φυσικό μασίφ ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία και συντήρηση για μύκητες. Τα χρώματα είναι σκόνες μη τοξικές αναμεμιγμένες με ακρυλική ρητίνη. Ο κάμπος της εικόνας είναι με φύλο χρυσού 23k. Το φινίρισμα γίνεται με ειδικό βερνίκι αγιογραφίας εξαιρετικής αντοχής στο φως και την υγρασία. Δεν περιέχει πολυουρεθάνη. Παραδίδεται με πιστοποιητικό γνησιότητας του καλλιτέχνη. Καθαρό βάρος: 1800 γρ.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 2000 γρ
Διαστάσεις 20 × 33 × 2 εκ
Είδος

Παλιό ξύλο, Παλιό ξύλο

Μέγεθος

Μικρό, Μικρό